Gerechtelijk onderzoek bij clubs Jupiler Pro League

10 oktober 2018
© Belga
Er is een groot onderzoek naar de top van de voetbalwereld aan de gang. Bij verschillende Belgische topclubs zijn er huiszoekingen aan de gang. Voetbalmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic, ex-manager van Anderlecht Herman Van Holsbeeck en verschillende trainers en scheidsrechters zijn opgepakt. Volgens verschillende bronnen draait het rond witwaspraktijken en mogelijk om matchfixing.

Het onderzoek van het federaal parket naar de voetbalwereld draait vermoedelijk om witwassen en mogelijk ook matchfixing. Het federaal parket bevestigt voorlopig enkel dat voetbalmakelaar Mogi Bayat is opgepakt. Hij is de machtigste voetbalmakelaar in ons land. Ook makelaar Dejan Veljkovic is opgepakt. Waar ze precies van verdacht worden, is nog niet duidelijk.

(Lees verder onder de foto van Mogi Bayat)

Mogi Bayat
undefined

Bij verschillende topclubs in ons land zijn er op dit moment ook huiszoekingen aan de gang. Het gaat onder meer om Club Brugge, Anderlecht, Standard, Genk, Lokeren en Kortrijk. Ook Club Brugge-trainer Ivan Leko, ex-manager van Anderlecht Herman Van Holsbeeck en enkele scheidsrechters zijn volgens bronnen meegenomen voor verhoor.

De top van de voetbalwereld geviseerd

Bayat heeft de Franse en Iraanse nationaliteit. Hij is de belangrijkste voetbalmakelaar in ons land. Hij regelde al transfers bij bijna alle belangrijke clubs, onder meer met de topclubs Anderlecht, Club Brugge, AA Gent en Racing Genk.

Volg alle updates via de liveblog van sporza.be

Er is uitzonderlijk geen uitzending van Nieuwe Feiten vandaag, wel een extra uitzending van 'De Wereld Vandaag'