Gert Verheyen: "Opnieuw in de media stappen, was geen goed signaal"

22 juni 2020
© VRT
Net voor het begin van de coronacrisis was het exact een jaar geleden dat Gert Verheyen opstapte als trainer van KV Oostende. Sindsdien is hij een gewaardeerde analist. Maar hij beseft dat het geen goed signaal is naar geïnteresseerde clubs. "Daarmee zet je jezelf al een stuk buitenspel."

Het is bijna anderhalf jaar geleden dat Gert Verheyen opstatpe als trainer van KV Oostende. "Ik ga eerlijk zijn. Ik moet terugdenken aan een interview dat ik gaf toen ik net weg was bij KVO en ook de vraag kreeg of ik opnieuw analist zou worden of trainer zou blijven. Ik was overtuigd dat ik trainer wou blijven. Er was geen haar op mijn hoofd dat er aan dacht opnieuw analist te worden" zegt hij in 'De Tribune'.

"Door omstandigheden is het zo uitgedraaid dat ik toch opnieuw in de media werk. Daar ben ik heel blij mee, voor alle duidelijkheid. Ik doe heel graag het werk dat ik doe. Ik zie dus geen reden om opnieuw te veranderen, maar op de vraag of ik ooit nog trainer word, kan ik niet ja of nee zeggen."

Misschien komt er ooit een aanbieding voorbij waarin ik echt zin heb. Het is wel zo dat ik er niet zelf naar op zoek ga. Dat is een verschil.

"Je weet nooit hoe dingen evolueren. Misschien komt er ooit een aanbieding voorbij waarin ik echt zin heb. Het is wel zo dat ik er niet zelf naar op zoek ga. Dat is een verschil."

De Belgische eerste klasse telt nog nauwelijks Belgische trainers. Cercle Brugge zoekt wel nog altijd iemand. "Nee, ik heb ze mijn cv dus niet gestuurd."

"Het feit dat ik opnieuw in de media ben gestapt, is geen goed signaal naar geïnteresseerde clubs. Dat besef ik zelf ook heel goed. Daarmee zet je jezelf al een stuk buitenspel. Maar ik vind het niet erg."

Beluister hieronder de integrale uitzending van 'De Tribune'

Naast Gert Verheyen was ook Peter Vandenbempt te gast.

Bron: sporza.be en 'De Tribune'

Lees ook:

Lijst van artikels