Gert Vermersch: "Rosberg is een intelligente kerel. Het is een verlies voor de sport"

2 december 2016
Nieuws dat niemand zag aankomen vandaag vanuit de sport: wereldkampioen Formule 1 Nico Rosberg stopt ermee. De Duitser werd vorig weekend voor het eerst in z'n carriere wereldkampioen en houdt er dus meteen mee op. We vroegen aan Formule 1-kenner Gert Vermersch of hij het wel zag aankomen.

Ook Formule 1-kenner Gert Vermersch viel bijna van zijn stoel toen hij hoorde dat Nico Rosberg, de kersverse wereldkampioen in de Formule 1, ermee stopt. In een videoboodschap zei Rosberg dat het niet zag zitten om ook volgend jaar evenveel moeite te steken in het verdedigen van zijn titel. 

"Sinds zijn zes jaar was zijn enige missie om wereldkampioen te worden.", zegt Vermersch. "De laatste jaren was hij er erg dicht bij. Dit haar heeft hij echt alles gegeven en ik denk dat Rosberg voelt dat hij dat niet kan herhalen. Dat siert hem wel."

Volgens Vermersch is Rosberg een echte familieman en is dat ook één van de belangrijkste redenen dat hij stopt. Hij gaf ook al aan dat dit seizoen heel veel van zijn gezin heeft gevergd. "Hij was niet bereid om echt alles te laten vallen. Bij hem is dat egoïstische trekje niet zo groot als bij andere topsporters.", aldus nog Vermersch. 

En ook zijn ploeg Mercedes reageert bijzonder begrijpend, want evengoed hadden ze hem aan zijn contract kunnen houden. "Maar Nikki Lauda, die het voor het zeggen heeft bij Mercedes, is ook eens onverwachts gestopt tijdens zijn carrière. Hij begrijpt waar Rosberg door gaat op dit moment."

Het is een verlies voor de sport, want ook een erg intelligente kerel. Op dat gebied is het een verarming voor de Formule 1.