Gezocht: digitale proffen en docenten

27 oktober 2015
In Scandinavië en de Angelsaksische landen zijn universiteiten al lang op zoek naar innovatieve manieren om les te geven. Technologie speelt daarin vaak een belangrijke rol. Vlaanderen blijft wat dat betreft achter. Of niet? Hautekiet zoekt 'digitale proffen en docenten'.

“Wij zijn nogal gehecht aan bord en krijt”, zegt vicerector onderwijs Didier Pollefeyt (KU Leuven) in De Standaard. Ook op de UGent zijn er proffen die sceptisch zijn. “Wij geloven niet echt in bijvoorbeeld opgenomen colleges”, zegt een prof in hetzelfde artikel.

Toch wil de universiteit een pionier zijn in de digitalisering van het hoger onderwijs. Op initiatief van rector Anne De Paepe gaat vandaag de ‘Innoversity Challenge’ van start. Personeelsleden en studenten worden uitgedaagd om het onderwijs van de toekomst mee vorm te geven. En technologie zal daar een belangrijke rol in spelen.

REAGEER

Hautekiet zoekt proffen en docenten die nu al digitale middelen omarmen om op een innovatieve manier les te geven. Ken jij zo iemand of krijg je les van zo’n prof of docent? Laat het ons weten!

Heb jij een idee om (nieuwe) technolgie in te zetten in het hoger onderwijs? Laat het ons (en de UGent!) weten.

 

Lees ook: "Een PowerPointpresentatie is de rollator van de slechte spreker"

Foto © acreelman.blogspot.com