Gij zult geen korte broek dragen! (Op het werk)

23 augustus 2016
Is een korte broek toegelaten op het werk? Niet als het van professor Organisatiepsychologie Frederik Anseel afhangt. Hij krijgt een minuut voor een warm pleidooi.

"Zon of geen zon, 30 graden of 35 graden, generatie X, Y of Z - de kwestie is eenvoudig, mijn beste collega’s van de mannelijke soort. U draagt geen short op het werk. Nooit, never, jamais, Geen short. Onder geen enkele omstandigheid.

Nee, ook en vooral geen driekwartsbroek. Het is geen kwestie van professioneel gedrag, arbeidsethos, of serieux. Het is een kwestie van smaak. U pijnigt de ogen van uw collega’s. Verschrikt grijpen zij naar hun zonnebril om de reflectie van uw melkwitte benen te ontwijken.

Uw vrouwelijke collega’s huiveren bij uw ondoordachte combinatie van overmatig behaarde benen en hippe sneakers. Er zijn slechts twee situaties waarin u een short draagt, heren. Eén, u hebt uw plechtige communie nog niet gedaan. Twee, u bevindt zich op een strand. Shorts zijn er voor kinderen en toeristen. En dan nog, bezint eer ge begint. Elke Italiaanse man of vrouw zal u tijdens de zomer hoofdschuddend nakijken als u met uw short en, ja waarom niet, bijhorend buideltasje op een Toscaans terras waagt. 

Doe het niet, beste vrienden, een echte man draagt geen short op het werk."

 

Ben ik even niet aanwezig op #ugent, worden er al collega's met short gesignaleerd. Hiertegen zal streng opgetreden worden, @Elias_Be.

— Frederik Anseel (@fanseel) 4 juni 2015

 

Radio 1 Select