"Gin is here to stay"

23 augustus 2016
De laatste 5 jaar is Gin Tonic enorm populair geworden. Daarnaast zijn er ook gin tastings, is er ginpaté op de markt, en wordt een frisse zalm ook vaak door een sausje van gin begeleid. Manuel Wouters van de Antwerpse cocktailbar Sips ziet die trend nog wel een tijdje blijven.

Gin Tonic is hot, speciaal en verfrissend. Je kan het ’s middags drinken, ’s avonds en in het nachtleven. De hype begon in Spanje, en België kwam al snel op de tweede plaats. Wist je dat er al 300 Belgische gins op de markt zijn bijvoorbeeld?

De verklaring van die populariteit:

Gin Tonic is fris, drinkt lekker weg, en is ook heel gemakkelijk te maken.

Gemakkelijk? Voor een Gin Tonic heb je gewoon Gin en Tonic nodig, een cocktail shaken is al wat ingewikkelder. Vandaar.

Iedereen drinkt het ook. Man, vrouw, op café, of in een Michelinrestaurant. En voorlopig ziet Manuel Wouters dat zo blijven. “Gin is here to stay”. Al worden er natuurlijk ook slachtoffers gemaakt. De populariteit gaat ten koste van champagne, witte wijn en bier.

Manuel Wouters over gin