"Goesting, dat geeft het mij"

24 februari 2016
Presentatrice Roos Van Acker staat sinds kort voor de klas. Ze had nooit gedacht dat ze er zoveel voldoening van zou krijgen.

Elk weekend maak ik ochtendradio op Studio Brussel, maar sinds kort geef ik ook een paar uurtjes les aan de Thomas More hogeschool in Mechelen.

Creatieve copywriting aan 2 klassen van ongeveer 32 studenten. Een heerlijke job voor wie het graag uitlegt en dat doe ik graag, het uitleggen.

 

Een heerlijke job voor wie het graag uitlegt en dat doe ik graag, het uitleggen.

 

"Lesgeven zit in mijn genen"

Het lesgeven zit waarschijnlijk in mijn genen. Mijn ma heeft het heel haar leven gedaan en mijn zus doet het ook. Ik had nooit gedacht dat het me zo veel voldoening zou geven.

Eigenlijk lijkt voor de klas staan wel wat op presenteren. Maar dan zonder die hele ploeg die het allemaal moet vastleggen. Zonder regisseur, zonder geluidsman, zonder make up, zonder stylist. Wél met heel wat interactie en tonnen energie.

Oh wat is het heerlijk om mijn kennis te mogen overdragen aan enthousiaste studenten. Het is ook volledig nieuw voor mij om mijn werk te mogen doen zonder dat ik tot in detail gevolgd word.

Tuurlijk word ik in de gaten gehouden door 32 paar ogen, maar ik heb voor de klas ineens zoveel ruimte en vrijheid. Goesting, ja, dat is het juiste woord, dat geeft het mij.

 

 

Even kort door de bocht : ik heb net mijn eerste 2 lessen op Thomas More Mechelen achter de rug en oh oh oh, hoe...

Posted by Roos Van Acker on Thursday, 18 February 2016

 

Foto © Belga