Is gokken op sportwedstrijden te alledaags geworden?

28 september 2016
Heeft Anderlecht-speler Olivier Deschacht gegokt op eigen matchen of niet? De vraag houdt de voetbalwereld al sinds het weekend bezig. Zeker is wel dat steeds meer landgenoten geld inzetten op sportwedstrijden, en dat ook steeds meer mensen te maken krijgen met een gokprobleem.

Sinds 2011 is het in België toegelaten om te gokken op sportwedstrijden. Grote spelers als Unibet, Bwin en Napoleon Games bouwden in sneltempo een aanbod uit dat gepaard gaat met heel veel reclame.

In reclameblokken voor belangrijke voetbalmatchen zitten soms tot acht spotjes voor sportweddenschappen. Unibet is zelfs een officiële partner van de Pro League. Ook verschillende teams worden gesponsord door een gokkantoor.

“We vinden het steeds normaler dat we reclame voor sportweddenschappen zien”, zegt hulpverlener Ronny Willemen. “De maatschappelijke aanvaarding voor gokken is groot geworden. Nu is het niet zo dat iedereen die gokt ook een probleem heeft, maar kwetsbare groepen zijn bijzonder vatbaar voor reclame.”
 

Oproep

  • Is gokken op sportwedstrijden te alledaags geworden?
  • Gok jij zelf wel eens op een sportwedstrijd? Ooit het gevoel gehad dat je het niet meer onder controle had?
  • Moeten er quota komen om het aantal boodschappen per reclameblok en per wedstrijd te beperken?

(Wil je anoniem iets kwijt of mogen wij je bellen tijdens onze uitzending? Mail je reactie (met je telefoonnummer) naar hautekiet@radio1.be.)

Gokhulp.be

Meer info vind je ook op www.gokhulp.be.