Gortdroge moppentapper Philippe Geubels wordt nieuwe gezicht van Eén

1 maart 2017
Standup-comedian Philippe Geubels gaat voortaan aan de slag voor zender Eén. Geubels zal de komende vier jaar zowel op als achter de schermen meewerken aan een brede waaier van programma's. Zo maakt hij de reeks "Taboe", een mix tussen human interest en comedy over minderheden waarmee niet gelachen mag worden.

Het grote publiek in Vlaanderen en Nederland kent Geubels als de standup-comedian met nasale stem en typisch gortdroge humor. De voorbije jaren was hij te zien op Vier, onder meer in de jury van "De slimste mens ter wereld" en "Geubels en de idioten".

Eén is verheugd met de verregaande samenwerking. "Geubels is uniek op vele manieren. Deze samenwerking wordt ongetwijfeld een uniek avontuur voor ons allemaal", zegt netmanager Olivier Goris. Geubels zelf reageert zo: "Zoals mijn grootvader altijd zei: 'Een kip loopt nooit zomaar door de woestijn.'"

In de toekomst zal Geubels -naast "Taboe" met Panenka- ook met andere programmamakers en productiehuizen samenwerken voor Eén. Hoe het zit met Geubels als jurylid in "De slimste mens" dit najaar, moet nog nader bekeken worden.

Radio 1 Select