"Graag aandacht voor de missing links in de KOTK-slotshow"

27 april 2015
Peter Degand is psychiatrisch verpleger. Hij keek gisteren naar de Kom op tegen Kanker-slotshow op tv en had toch enkele bedenkingen… Hij krijgt een minuut.
Gisteren veel inzet gezien, oprechte emoties, een aardige som werd ingezameld, de beeldvorming was divers, een koppel met een migratieachtergrond kwam aan het woord.
 
 
 
Ik zag ook enkele ‘missing links':
 
Waarom konden we even niet even horen hoe hun acties waren en de opbrengst groter was aan de andere kant van de taalgrens, ‘kanker’ stopt toch niet met een taalgrens?
 
Ook werd er veel geopperd dat samenwerkingen in onderzoekscentra belangrijk zijn, maar ik vroeg me af waarom is dit nog niet op alle fronten zo? In het verleden hoorden we toch dat er heel wat concurrentie is tussen de universiteiten in de onderzoeken, de publicaties ervan, en tussen de universiteit en de farma-industrie onderling etc. Of is dit voor ‘kanker’ niet zo?
 
Men zei -helaas terecht-: "Kanker maakt arm", maar waarom zorgt de politiek niet voor structurele oplossingen zoals het goedkoper maken van medicatie via openbare aanbestedingen? Ggratis naar de huisarts-systemen? Betere tegemoetkomingen van belangrijke neventherapieën die het comfort verhogen voor de kankerpatiënt
 
Daarom vrijwilligers van ‘Iedereen tegen kanker’ graag deze gedachte meenemen naar de coördinatie en de politieke verantwoordelijken de komende
want kanker maakt geen onderscheid het vergt enkel een moedig beleid!

 

 

 

Foto © VRT