"Graag een nieuwe award voor Vlamingen die hun nek uitsteken voor slachtoffers: De Grote Prijs Hilde Van Mieghem"

15 november 2017
De afgelopen dagen nam Hilde Van Mieghem het op voor slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag. Journalist en schrijver Bruno Struys is onder de indruk, en zou graag een nieuwe award in het leven roepen.

Hilde Van Mieghem krijgt bakken kritiek over zich heen omdat ze het maar blijft opnemen voor die slachtoffers. Of volgens sommigen: hysterische wijven. Wat dacht je misschien, Hilde? Dat vrouwen hun mond mogen open doen?

Ik kan me nochtans maar half inbeelden hoe moeilijk het voor je is. Demonen uit het verleden zijn waarschijnlijk nooit ver weg.

Voor wat dit betekent voor jouw sector verdien je een award. Maar eigenlijk is de hele samenleving erbij gebaat dat vrouwen dit niet meer pikken. Dat mannen hier niet meer mee wegkomen. Dus waarom niet: de prijs van de gelijkheid. Die ging de afgelopen twee jaar naar een man. Maar misschien ben je wel hors catégorie. Daarom: een nieuwe award voor Vlamingen die hun nek uitsteken voor slachtoffers. De Grote Prijs Hilde Van Mieghem.

Het awardbeeldje is geen vergulde naakte man zoals de Oscar, maar een filmdiva, met een mantel van nepbont. En onder haar gespreide armen: enkele schuilende actrices. Voor mijn part hysterische wijven.

Proficiat Hilde, de eerste editie heb jij gewonnen.

Lees ook: