"Grap" wordt realiteit voor Willy Sommers op Pukkelpop

19 augustus 2018
65 is hij, en hij staat voor het eerst op Pukkelpop. Nochtans verwacht je charmezanger Willy Sommers er niet meteen, maar hij wordt geflankeerd door Daan en Mauro Pawlowski om zijn klassiekers als "Zeven anjers, zeven rozen" of "Als een leeuw in een kooi" te brengen. "Ja, ik heb getwijfeld", geeft Sommers grif toe in het Radio 1-programma "De ochtend". Maar nu hij compleet overtuigd is, zitten er met de bezetting misschien wel concerten in culturele centra in.

Willy Sommers vormt voor de gelegenheid met Daan en Mauro "Mauro Pawlowski & De Kempenzonen". Het trio met brassband neemt ook onze Songfestivalkandidate Sennek mee op het podium. Op de setlist staan alvast "Zeven anjers, zeven rozen", "Laat de zon in je hart" en "Als een leeuw in een kooi".

Het past wonderwel bij elkaar

Sommers werd zelf gevraagd door Daan en Mauro. "Ik dacht eerst dat het een grap was, maar de plannen zijn geconcretiseerd. Straks om 11.55 uur staan we in de Marquee. Ik heb toch een paar dagen getwijfeld, ja, maar Mauro bleef aandringen." Het feit dat "muziek universeel is", trok de Vlaamse zanger over de streep.

Volgens Sommers klinkt het alvast fantastisch. "We werken met vijftig blaasmuzikanten. Het is indrukwekkend", vertelt Sommers trots. "Het past wonderwel bij elkaar en nu al zijn we aan het nadenken om verder te gaan, naar theaters of culterele centra."

Gezonde stress

Sommers stond in zijn carrière, die 47 jaar beslaat, nog nooit op een rockfestival. Hij voelt "een gezonde stress". Woensdag is er een try-out geweest en in principe moet alles vlot verlopen.

Ook Daan en Mauro spelen eigen nummers. "En Sennek brengt een verrassend mooi nummer van een Vlaamse zangeres", verklapt Sommers. Hij stelt dat jonge mensen hem wel degelijk kennen. "Vannacht stond ik op een concert in Balen, in de Kempen. De helft van dat publiek zijn jonge mensen. Een aantal onder hen riep "tot morgen op Pukkelpop"."

Bron: vrtnws.be en De Ochtend

Lees ook