Gratis naar 'Jubilee Lanoye"

14 september 2018
Kijk eens aan. Radio 1 heeft 25 duotickets te geef voor de avant-première van de literaire verjaardagstour 'Jubilee Lanoye'. Plaats van dat fijne gebeuren is Sint-Niklaas. Hoe je kans maakt? Gewoon even onze wedstrijdvraag invullen!

Zelfs verwoede podiumdieren en literaire divo’s worden zestig. Lanoye viert het met een maandenlange literaire tour langs de belangrijkste schouwburgen en culturele centra van de Lage Landen, in een — zelfs voor zijn doen — onuitgegeven formule.

Voor de pauze brengt de jarige op verzoek van het publiek fragmenten uit zijn inmiddels stevig uit de kluiten gewassen oeuvre, en dit ‘op de hem zo eigen wijze’. Lezers zullen ook via het net op voorhand hun favoriete passages kunnen aanvragen.

In het tweede deel treedt © Bloednoot aan. Een grensverleggend ‘impro-jazz-lit-combo’ waarbij contrabassist Nicolas Rombouts (o.a. Dez Mona…) en drummer Teun Verbruggen (o.a. Flat Earth Society…) ter plekke ‘woordkabaal en taalmuziek’ bedenken bij teksten van soloïst Lanoye. Twee rasmuzikanten, één schrijver who was born to perform, één lijfspreuk: ‘Wij repeteren nooit.’

Radio 1 heeft 25 duotickets te geef voor de avant-première van deze voorstelling, op dinsdag 18 september in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas. (om 20 uur)

Doe mee aan de wedstrijd: