Grensgevallen - dag 1

1 september 2020
© Radio 1

Toren Van Eben Ezer

Haie de Wonck, 4690 Bassenge
De Toren Van Eben Ezer is een constructie in silex, ontworpen en eigenhandig gebouwd door de kunstenaar Robert Carcet. Robert bouwde zijn toren als monument voor de vrede en als protest tegen de oorlog. In en onder de toren bevindt zich het Silex museum.

Eben Ezer

Klankenbos – Provinciaal Domein Dommelhof

Toekomstlaan 5 – 3910 Neerpelt
Klankenbos is een unieke verzameling klankinstallaties. De kunstwerken zijn een prikkeling voor het oor en een streling voor het oog. Tijdens een bezoek aan Klankenbos word je uitgedaagd om op een bewuste manier met geluid en stilte om te gaan. Een bijzondere ervaring voor mensen van alle leeftijden.

Klankenbos – Provinciaal Domein Dommelhof

Reconstructie Doodendraad

kruising Ruiterstraat – Beverbeekse Heide – Hamont-Achel
De Doodendraad is een indrukwekkende reconstructie van zo’n 200 meter grensversperring uit WO 1. Deze reconstructie geeft een uitstekende indruk van de impact van deze Duitse versperring op de omgeving en haar bewoners.

undefined

Achelse Kluis

Kluis 1, Hamont-Achel
Dit voormalig Trappisten klooster legde de nadruk op een contemplatief leven maar zorgde ook voor een belangrijke landbouw- en veeteeltuitbating. Vandaag vervult de dynamische gemeenschap van de Achelse Kluis een meer sociale functie door de opvang van steeds meer stiltezoekende mensen.

Achelse Kluis