GrensMolenNetwerk KempenBroek

4 augustus 2019
Vincent van den Berg naast de Uffelse molen
We roepen de komende weken de hulp in van heel uiteenlopende culturele initiatieven die onze Belgische noordgrens bewandelen. Grensverleggers, noemen deBuren hen. Mensen die culturele en maatschappelijke samenwerking en uitwisseling bevorderen tussen Vlaanderen en Nederland door te presenteren, te produceren, te inspireren en te verbinden.

GrensMolenNetwerk KempenBroek verbindt Belgisch of Nederlandse windmolens en watermolens via een viertal thematische fietsroutes. Die route’s plan je (sinds kort) via een Molen Erfgoed App, zo vertelt een trotse Vincent van den Berg naast de Uffelse molen, 100m over de grens ter hoogte van Bree, in de Nederlandse provincie Limburg, ongeveer halverwege tussen Stramproy en Neeritter.

Vincent van den Berg vindt Ramses Shaffy best passen in het eeuwenoude molenverhaal. Zelfs als electriciteit of brandstof ontbreken kan een windmolen doorgaan.

Het GrensMolenNetwerk KempenBroek roept op "Wij zullen doorgaan" van RAMSES SHAFFY in de Lage Landenlijst te stemmen. Dat kan vanaf vrijdag 30 augustus op lagelandenlijst.radio1.be/

Radio 1 Select