Grishka Bogdanov overleden, van mooie jongen tot karikatuur: "De filler teveel"

29 december 2021
© Wikimedia Commons
Grichka, één van de twee broers van de Bogdanoff-tweeling, is op 72-jarige leeftijd overleden, dat heeft zijn familie bevestigd. De broers verschenen in de jaren 80 regelmatig op Franse televisie in verschillende populaire programma's. Later werden ze vooral bekend omwille van hun opvallend uiterlijk, zo lieten ze tal van plastisch chirurgische ingrepen uitvoeren.

De tweelingbroers Igor en Grichka Bogdanoff (of Bogdanov zoals ze zelf verkozen) maakten eind jaren 1970 en begin jaren 1980 furore op de Franse televisie, onder meer met een populair programma rond wetenschap Temps X. Twintig jaar later maakten ze een comeback op het kleine scherm met 'Rayons X' en 'A deux pas du futur'.

Intussen zijn de broers vooral bekend omwille van hun opvallend uiterlijk, het resultaat van tal van plastisch chirurgische ingrepen. Al hebben ze dat volgens de krant Le Monde altijd ontkend. Igor en Grichka zijn doctor in de fysica en wiskunde en afstammelingen van Oostenrijkse aristocratie.

De jongste jaren waren er wat schandalen rond de tweeling. Zo werden ze onder meer beschuldigd van plagiaat en verdacht van fraude. Igor kwam in opspraak voor het belagen van zijn ex.

Beluister het gesprek met Plastisch chirurg Jan Vermeylen, die waarschuwt over de gevaren van de operatie te veel, in 'De Wereld Vandaag via Radio 1 Select. 

Bron: vrtnws.be en 'De Wereld Vandaag'

Luister ook: