Groen (of beter: oranje) gebladerte

27 juni 2021
Voetbalfan? Dan kijk of luister je ongetwijfeld naar de wedstrijd van Nederland vandaag op het EK voetbal. Geen zin in? Duik dan eens onder in het rijke podcastaanbod van Radio 1. Ken je 'Groen Gebladerte' bijvoorbeeld al? In die podcast ontmoet Tom De Cock acht ontluikende toptalenten in proza en poëzie. Ze zijn gemiddeld 29 en staan nog aan het prille begin van hun carrière. We stellen vandaag twee Nederlandse talenten aan je voor. Oranje boven, weet je wel.

Joost Oomen: "Het leven kan zo mooi zijn dat het pijn doet"

De vrolijkste dichter van Nederland en verre omstreken bracht in 2020 z’n romandebuut uit: 'Het Perenlied'. Een magisch-realistisch boek dat zich niet laat samenvatten, net als Joost Oomen zelf. Hij treedt graag op met z’n band en doopt het publiek dan met meloensap. Ook in de podcast 'Groen Gebladerte' laat Oomen zien dat ie niet vies is van absurditeit. Er wordt zelfs in gezongen!

Beluister hieronder de podcast 'Groen Gebladerte' met Joost Oomen (of luister via je favoriete podcast-app)

Thomas van der Meer: “Eerst ben je een vrouw. Dan een transgender. Dan een man. En meteen ook homo, in mijn geval.”

Thomas van der Meer combineert een job in de ouderenzorg met een leven als auteur. Zijn debuut 'Welkom bij de club' is het geromantiseerde verhaal van Thomas z’n transitie van meisje naar jongen. Gek genoeg een bijwijlen hilarische kijk op hoe onhandig de wereld om hem heen omgaat met zijn nieuwe voorkomen. En ook een beetje het verhaal van een Nederlandse man met een Belgische penis. “Ik heb een Vlaamse penis. De beste penisdokter zit in België. De mijne is echt uitstékend gelukt.”, aldus de schrijver.

Beluister hieronder de podcast 'Groen Gebladerte' met Thomas van der Meer (of luister via je favoriete podcast-app)

Ontdek al de podcasts van Radio 1:

Lijst van artikels