Groen gaat met CD&V-kiezers lopen: "We zien dat veel mensen geloven dat het anders kan"

10 oktober 2016
Bij de peiling van VRT en De Standaard is oppositiepartij Groen de grote winnaar geworden, met bijna 5% winst ten opzichte van de laatste federale verkiezingen, tot 13.3%. En dat is meteen het beste resultaat ooit in een peiling voor Groen. Meyrem Almaci, voorzitter van Groen, reageert in De Ochtend.

“We zien dat veel mensen samen met ons geloven dat het anders kan, en vinden dat het anders moet” zegt Almaci in De Ochtend.

De neoliberale recepten van de regering niet werken”, sneerde Almaci vanochtend ook naar de regeringspartijen. “Die recepten zijn fundamenteel fout en zolang men dat niet inziet, zal de bevolking zijn ongenoegen laten blijken (...) Keer op keer komen er grotere begrotingstekorten en men komt er zelfs niet meer uit”, verwees ze naar het begrotingsconclaaf dat vanochtend zonder resultaat uiteen is gegaan. Wat als de regering morgen geen begroting kan voorleggen? "Dat betekent dan dat deze meerderheid geen poot meer heeft om op te staan", omdat ze volgens Almaci haar verkiezingsbeloften om jobs te creëren en een begrotingsoverschot te hebben niet heeft kunnen waarmaken.

Peiling 10 oktober 2016

Lees meer over de peiling op deredactie.be.

Lijst van artikels

Radio 1 Select