Grote zoekactie in De Panne: "Wellicht zijn 15-tal vermiste transmigranten op zee terug aan land gegaan"

21 januari 2020
Foto via VRT NWS
In De Panne is een zoekactie aan de gang naar transmigranten die na een hachelijk avontuur op zee terug aan land zijn gegaan. "Hoogstwaarschijnlijk zijn een 15-tal mensen vannacht met een bootje op zee gegaan. Zij zijn terug aan land gegaan", legt burgemeester Bram Degrieck (partij Het Plan-B) uit. Maar de hulpdiensten hebben de groep niet voltallig aangetroffen. Wellicht zijn een aantal mensen gevlucht. Naar hen wordt nu gezocht.

Er wordt in De Panne volop gezocht naar mensen die na een hachelijk avontuur op zee terug aan land zijn gegaan. Wellicht gaat het om transmigranten.

Buurtbewoners signaleerden de politie vanochtend dat ze "verdachte handelingen" zagen. De kustwacht meldt dat er om 5 uur 's ochtends iemand aanbelde aan een huis om alarm te slaan, die persoon was kletsnat. Er werden rugzakken op het strand gevonden.

Burgemeester Bram Degrieck bevestigt aan onze redactie dat alle mensen uit het water, uit de zee zijn. "De mensen die we aantroffen, vertellen dat iedereen avn de groep terug aan land is gegaan. Maar we zoeken nog een aantal mensen." Vermoedelijk zijn die gevlucht op het strand.

Voor de zoekactie in de omgeving worden onder meer drones ingezet, maar de weersomstandigheden zitten niet bepaald mee. Eerder kon een helikopter niet opstijgen. Het vriest en er hangt een hardnekkige mist.

Beluister het gesprek met burgemeester Bram Degrieck in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be, Radio 2 en 'De Ochtend'