Gwendolyn Rutten

25 november 2012
De toekomst is vrouw voor Open VLD , tenminste als het van Gwendolyn Rutten afhangt. Binnenkort doet ze een gooi naar het voorzitterschap van de liberale partij, nu Alexander De Croo een ministerfunctie heeft opgenomen in de regering.

Gwendolyn profileert zich met de hit “zeg es meisje” van Paul Severs en schuwt ook in interviews de metafoor van de muziekwereld niet. “politiek is zoals liedjes in de hitparade. Niemand weet wat de volgende hit zal zijn”. In Touché legt ze haar niet politieke-ik bloot, aan de hand van fijne muziek en een goed gesprek gaat ze op zoek naar wat haar echt raakt.

De website van Gwendolyn Rutten:

Gwendolyn Rutten stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap van Open VLD en is helemaal klaar voor morgen.

Hoewel Gwendolyn Rutten het niet altijd eens is met de politieke ideeën van Margaret Thatcher heeft ze wel een grote bewondering voor het debattalent en de humor van the Iron Lady. Een fan maakte een compilatie van grote Thatcher-redevoeringen op Youtube.


Het leven van Margaret Thatcher werd vorig jaar verfilmd met Meryl Streep als The Iron Lady Voor die gelegenheid liet Gwendolyn Rutten zich transformeren tot Iron Lady voor De Morgen. Het resultaat van die transformatie vind je in het foto-album onderaan deze pagina.


Oud-minister van Buitenlandse zaken Madeleine Albright over vrouw zijn en aan politiek doen in een interview voor Ted.com

Gwendolyn Rutten heeft de Amerikaanse serie The West Wing helemaal verslonden. Martin Sheen vertolkt daarin Amerikaans President Josiah ‘Jed’ Bartlet

Ook het Deense politieke televisiedrama Borgen, over het wel en wee van minister-president Birgitte Nyborg, haar entourage en de machtsspelletjes van de politieke verslaggevers. Te zien op Canvas en uit op dvd.

De favoriete kunstwerken van Gwendolyn Rutten hangen in de Galleria Borghese in Rome: David met het hoofd van Goliath en een beeld van Bernini. (zie ook fotoalbum hieronder)
 

Joggen op de muziek van Madonna.

Het boek Ons Feilbaar denken van de Amerikaanse hoogleraar psychologie is uitgegeven in het Nederlands bij Business Contact.

You only live twice, de vijfde James Bond-film, naar een script van Roald Dahl. Het levensmotto van Gwendolyn Rutten.