Nog 1 keer 'Hallo Hautekiet'

7 juni 2018
Vrijdagnacht zal Jan Hautekiet zijn bekende radioklassieker 'Hallo Hautekiet' nog één keer presenteren. Hij zal niet alleen te horen zijn op Radio 1 maar ook op Studio Brussel.

Op sociale media verspreidde het nieuws zich al als een lopend vuurtje, aangestoken door Goedele Wachters, en het is nu ook officieel: Jan Hautekiet presenteert nog een keer 'Hallo Hautekiet'. Geen nostalgisch trip maar een uitzending in de open geest van het legendarische programma. Dit doet Jan in de nacht van vrijdag op zaterdag, nadat de Hautekiet trapt het af-tour haar eindhalte op de VRT heeft bereikt. Jan Hautekiet neemt Radio 1 over vanaf 22u, Studio Brussel volgt vanaf middernacht en samen gaan ze door tot zaterdagmorgen 7u. Het wordt echt vrije radio, Jan Hautekiet zelf benadrukt dat alles open ligt:

"Hallo Hautekiet wordt jazz op de radio: partituren weg, en jammen maar. Vrije radio in de strikte zin van het woord. Free speech, interactie langs alle kanalen die uiteindelijk via de telefoon de lucht ingaat. Om 22.00 wordt de radiojam geopend. Waar we landen om 7 uur? Wie zal dat weten? We gaan langs onverkende paden, zoveel is duidelijk. Geen onvoltooid verleden, maar een maakbare toekomst."

Je kan Jan vrijdagnacht bereiken via het nummer 078/78.56.80, via de Radio 1-app of via #hallohautekiet op Twitter. 

Lees ook: