Hannelore Bedert raakt met lied over haar overleden man

25 september 2020
© Radio 1
Heuglijk nieuws. Hannelore Bedert maakt weer muziek. Dat was lang niet vanzelfsprekend. Na de onverwachte dood van haar levensgezel en zielsgenoot Stijn probeerde ze het wel. Maar na een paar akkoorden aan de piano begon telkens het huilen.

Tijdens de lockdown zong Hannelore ‘We zullen doorgaan’ voor Radio 1 en werd ze overstelpt met reacties. Dat zorgde voor de klik. Bij Ayco vertelde Hannelore Bedert dat ze zich uit over haar leven na Stijn omdat ze merkt dat het lotgenoten helpt.

In ‘Kom naar huis’, het eerste nummer dat ze maakte nadat haar bestaan overhoop werd gehaald, voel je bijna zelf wat Hannelore elke dag voelt. Dat is slikken en tegelijk prachtig. Met strijkers (gearrangeerd door huisvriend Arne Leurentop) die het gaandeweg overnemen van de stem van Hannelore Bedert. Omdat het mocht snijden.

Geniet van en vind troost in ‘Kom naar huis’. Tranen mogen ook. Want die waren er natuurlijk bij de opname. Sta stil bij hoe broos samenzijn blijft. Hoe plots het verleden tijd kan worden. Hannelore Bedert is terug en we sluiten haar in onze armen.

Hieronder kan je het gesprek met Hannelore Bedert bij Ayco Duyster beluisteren, en hoor je ook de single 'Kom naar huis':

Lees ook: