Hans Bourlon: "Geen zomer als alle andere"

21 april 2020
© Dirk Waem (Belga)
Veel bedrijven wachten op nieuws van de overheid wanneer ze mogen heropstarten en hoe dat veilig kan verlopen. Ook hoe de zomer eruit zal zien, is nog niet duidelijk. Studio 100, eigenaar van verschillende pretparken, heeft alvast aanbevelingen over hoe zij denken veilig te kunnen heropstarten, vertelt CEO Hans Bourlon in 'De Ochtend'.

"Wij hebben het initiatief genomen om, op basis van wat we in het buitenland zien, suggestien te doen aan wetenschappers en politici: als we het zo en zo zouden doen, wat zouden jullie daarvan denken?", zegt CEO Hans Bourlon.

Die suggesties houden onder meer in dat de capaciteit in de pretparken drastisch naar beneden zou gaan, naar 4.000 mensen per dag. Er zou ook in tijdsblokken gewerkt worden, van 9 tot 15 uur en van 16 tot 22 uur. "Mensen zouden in gezinsverband naar binnen kunnen, en gespreid, zoals in de supermarkten, als mensen buitengaan kunnen er anderen naar binnen. Er worden mondmaskers ter beschikking gesteld, de attracties worden gepoetst...", somt Bourlon op.

Wij beseffen heel goed dat de politiek heel veel beslissingen te nemen heeft en dat ze niet elke sector goed kan kennen, daarom leggen wij die suggesties op tafel.

"Wij hebben naar best vermogen iets uitgewerkt waarvan wij denken dat het veilig moet zijn. Wij beseffen heel goed dat de politiek heel veel beslissingen te nemen heeft en dat ze niet elke sector goed kan kennen, daarom leggen wij die suggesties op tafel. Met dien verstande dat de gezondheid absoluut voorop staat."

"We leven op hoop. Hoe dan ook wordt het geen zomer als alle andere, maar alle begrip daarvoor."

Beluister het gesprek met Hans Bourlon in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: