Hassan Al Hilou: de jongste ondernemer van het land

1 maart 2016
Is Hassan Al Hilou de jongste ondernemer van het land? De kans is groot. Hij lanceert over een paar weken 'YouthTalks', een online platform waarop jongeren op een nieuwe manier met elkaar in debat kunnen gaan. Hassan deed zijn verhaal in Hautekiet.

Hassan Al Hilou is ambitieus: met zijn discussieplatform YouthTalks wil hij de wereld veroveren. "YouthTalks is een online discussieplatform waarop we jongeren de mogelijkheid geven om over elk mogelijk onderwerp te debatteren: politiek, economie, maar ook bijvoorbeeld mode. Het platform is zeer geschikt om door middel van duidelijke pro/contra-argumenten te discussiëren, en alles wordt dan visueel samengebracht"

Geen statuut

Een zestienjarige gaat nog naar school, en dat maakt de zaken er voor Hassan niet eenvoudiger op. Naar school gaan is in principe een fulltime bezigheid, en ondernemen is dat zeker ook.

"Er bestaat in België niet echt een statuut voor studenten als ik die al willen ondernemen", zegt Hassan.

Het is omdat de school mij de toelating geeft om tijdens de schooluren te werken, dat ik mijn onderneming kan uitbouwen.

Directeur Erik Van Den Berghe (Atheneum Anderlecht) vult aan: "Hassan is een unicum. Ik ben blij dat ik hem die kans mag geven, want een officieel statuut bestaat er niet. Binnen het wettelijk kader proberen wij hem alle kansen te geven. Hassan mist ook geen lessen, want hij haalt die in via zelfstudie en remediëring."

Financiering

Hassan bouwt zijn onderneming uit met de steun van Start it @kbc. "Via Start it @kbc heb ik de financiering van YouthTalks rond gekregen, en heb ik een kantoor waar ik en 22 studenten en 4 stagiairs aan het werk kunnen gaan. Van de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel krijg ik een kleine subsidie, bijvoorbeeld om de vervoersonkosten van de stagiairs te betalen."

Het discussieplatform YouthTalks gaat online op 15 april 2016.

Foto © www.wijsteunencreativiteit.be

Radio 1 Select