Dag 5: van Kortrijk naar Brussel

8 juni 2018
Hautekiet neemt in vijf fietsetappes afscheid van Vlaanderen. De slotrit ging van Kortrijk naar Brussel.

Om 10 uur vertrekt het Hautekiet-peloton in Track Muziekcentrum Kortrijk (Conservatoriumplein)

Fiets met ons mee, en sluit aan op een van deze haltes:

Stop 1 - 13 uur - de markt in Zottegem
Stop 2 - 15.30 uur - Kasteel Groot-Bijgaarden
Stop 3 - 16.40 uur - Centraal Station Brussel, Europakruispunt

Om 17 uur komen we aan op de VRT in Brussel. Daar start de tandemsessie van Flip Kowlier en Zwangere Guy. (Die is gratis, maar je moet wel op voorhand inschrijven!)

Volg de tocht via Instagram, of via de foto's en filmpjes die aan deze pagina toegevoegd worden! (Wegens technische problemen, zal er geen gps-tracker zijn vandaag)

Instructeur Jan

Radio-reporter Brecht Devoldere keert terug naar het prille begin van Hautekiet. Hij ging op zoek naar een instructievideo waarin Jan Hautekiet toont hoe je het het best naar het toilet gaat. Of Jan die stiekem had gewist? Dat was buiten Brecht Devoldere gerekend... 

Bekijk het filmpje hier:

"Ene met hesp en ene met keis"

Het Leuvense dialect geniet de voorkeur van Rami. De Syrische vluchteling is lid van Our House Project, een vzw die inzet op integratie van vluchtelingen door werkgelegenheid te creëren. Taal blijkt daarbij nog al te vaak een drempel, weet Bieke Heene van Our House. Daarom zoeken ze beroepen waar talenkennis niet cruciaal is. Zoals catering, dus voorzag Our House het Hautekiet-peleton van een heerlijke lunch.

We verbleven in Hostel Groeninghe in Kortrijk.