Heb je ooit loopbaanbegeleiding gevolgd? Werd je op een professionele manier gescreend?

19 april 2018
Loopbaanbegeleider TalentTester gebruikt pseudowetenschappelijke technieken als schedelleer en gelaatkunde om mensen te analyseren. “Wie iemand is kan je afleiden uit zijn hoofd, de verhoudingen in het gelaat leveren veel persoonlijke informatie op” zegt men daar. Hautekiet wil weten of jij al ooit een dergelijke (of een andere) loopbaanbegeleiding hebt gevolgd. Heeft het je geholpen bij de zoektocht naar een nieuwe job?

TalentTester geeft loopbaanadvies op basis van schedelleer en gelaatsanalyse: een groot voorhoofd zou een brede algemene interesse verraden, de vorm van de neus vertelt iets over je wilskracht en de vorm van je mond zou iets over je temperament zeggen. 

Journalist Dieter De Cleene nam de proef op de som en stelt zich in het wetenschapsblad EOS vragen bij de screening. Nele De Cuyper, arbeidspsychologe aan de KULeuven, zegt in dat artikel dat de schedelleer nergens op slaat en geen wetenschappelijke grond heeft. Ze stelt zich ook vragen bij het feit dat de loopbaanbegeleider wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid (want je kan er terecht met je loopbaancheques).

Reageer

  • Heb jij ooit een loopbaanbegeleiding gevolgd en het gevoel gehad dat je op een professionele manier werd gescreend?
  • Heeft het je geholpen heeft bij het zoeken naar een nieuwe job of een uitdaging binnen je bestaande job.


Lees ook: