Heb jij al het faillissement van je eigen zaak meegemaakt?

7 februari 2018
Vorig jaar gingen meer dan 10.000 ondernemingen in ons land failliet. Ondernemers die failliet gaan krijgen nog te vaak een stigma: in hun eigen ogen en in die van de samenleving zijn ze mislukt. Terwijl we als samenleving net nood hebben aan mensen die durven ondernemen, en dat failliet gaan daar soms bij hoort.

Om dat beeld te doorbreken is er vanaf vanavond Durven falen op Canvas. Twaalf ondernemers getuigen over hun mislukkingen, maar vooral ook over de manier waarop ze de draad weer konden oppikken. Met vallen en opstaan durven ze weer dromen van succes en erkenning.

De Canvas-reeks sluit aan bij de campagna Failing Forward die twee jaar geleden gelanceerd werd door Vlaams minister van Werk Philippe Muyters, het agentschap Innoveren & Ondernemen en startups.be.

Failing Forward wil het taboe op falend ondernemerschap doorbreken: een faillissement betekent geen persoonlijk falen, maar is vaak een samenloop van omstandigheden. Zelfs topondernemers als Walt Disney, Henry Ford en -jawel- Donald Trump gingen ooit failliet.

Reageer

  • Heb jij al het faillissement van je eigen zaak meegemaakt?
  • Hoe zwaar was dat? Had je het gevoel dat je persoonlijk gefaald hebt, of vond je het eerder een samenloop van omstandigheden?
  • Wat waren de reacties van je omgeving, en de samenleving in het algemeen? Van wie kreeg je steun?
  • Hoe heb je de draad terug opgepikt?