Heb jij je al moeten heroriënteren na een gedwongen ontslag?

4 oktober 2016
Liefst 3.150 jobs moeten er de komende jaren verdwijnen bij ING en Record Bank. En dat is lang niet het enige collectieve ontslag dat de voorbije weken werd aangekondigd. Bij Caterpillar sneuvelen 2.200 jobs, bij AXA 650. In totaal kost de bloedige sociale herfst al 7.600 jobs, berekende De Tijd.

Na de eerste verontwaardiging is "heroriëntering" altijd opnieuw het woord dat valt. Ook nu weer pleit federaal minister van Werk Kris Peeters ervoor om mensen te begeleiden bij hun heroriëntering.

Peeters wil dat de bankensector zijn verantwoordelijkheid neemt en een fonds creëert dat mensen die als gevolg van de digitalisering hun baan zijn verloren, helpt heroriënteren. Dat heeft hij in De Ochtend gezegd.

"We moeten de werknemers helpen heroriënteren." Dat werd bij grote ontslagrondes in het verleden ook al gezegd. Maar hoe verloopt dat proces? En vooral: is het succesvol? Vinden werknemers die zich na een gedwongen ontslag heroriënteren (snel) een nieuwe job?

Oproep

  • Heb jij je al moeten heroriënteren na een gedwongen ontslag? Deel jouw verhaal gerust met Hautekiet!
  • Hoe verliep die heroriëntering? Welke opleiding(en) heb je gevolgd? Wie heeft dat betaald?
  • Vond je nadien (snel) een job?
  • En ben je blij met je heroriëntering?

(Wil je anoniem iets kwijt of mogen wij je bellen tijdens onze uitzending? Mail je reactie (met je telefoonnummer) naar hautekiet@radio1.be.)