Heb jij in je omgeving al te maken gekregen met euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden?

22 februari 2018
De mogelijkheid om euthanasie te vragen bij ondraaglijk psychisch lijden is nog steeds een zwaar beladen onderwerp en voorwerp van veel discussie.

Onlangs nog kloeg Zorgnet-Icuro, de grootste koepel van zorginstellingen van ons land, aan dat er vandaag te weinig tijd is tussen de aanvraag van de euthanasie en de uitvoering ervan. En eind vorig jaar nog pleitten een aantal psychiaters en psychologen in een open brief voor een verstrenging van de euthanasiewet.

Voor psychologe en ervaringsdeskundige Ann Callebert moet euthanasie in die omstandigheden hoe dan ook bespreekbaar blijven.

Zij is auteur van het boek Herstel als Antwoord op Euthanasie? (Acco). Als pionier brengt ze lotgenoten samen in een herstelwerkgroep, en dat blijkt voor velen een bron van troost en rust bij zwaar mentaal leed.

Het boek brengt het relaas van deze werkgroep. Naar aanleiding van deze publicatie organiseert Acco een reflectie- en studienamiddag voor zowel professionals als betrokkenen op dinsdag 27 februari in het Maria Theresiacollege Leuven.

Beluister het volledige gesprek met Ann Callebert:

Lees ook: