Heb jij thuis een bijzonder item van een artiest liggen? Je kan er onze muzieksector mee steunen!

3 december 2020
LIVE2020
Veel mensen werden in 2020 hard getroffen door de wereldwijde gezondheidscrisis, niet in het minst de muzieksector. Niet alleen artiesten moesten thuis blijven, ook licht- en geluidstechnici, boekers van concertzalen, ... zaten plotsklaps werkloos thuis en dat ondertussen al negen maanden lang. Om hen een duwtje in de rug te geven, werd #LIVE2020 opgericht. En jij kan ook je steentje bijdragen!

In juni 2020 werd een solidariteitsfonds opgericht om de livesector in België te steunen. LIVE2020 kon rekenen op heel wat vrijgevigheid van de Belgen en dankzij al die vrijgevigheid kon het fonds in september al een schijf vrijmaken voor alle artiesten, freelancers, boekers, mensen backstage, ...

Maar er komt een nieuwe actie: BidForLIVE2020Coralie Berael van Live2020 vertelt er bij 'Byloo' alles over. "In februari organiseren we een megagrote veiling, maar daarvoor doen we nu al een oproep naar mensen. Heb jij een een uniek item van een band of artiest in je privécollectie? Iets dat een unieke waarde heeft en waar fans geld voor willen geven?"

Veel talent kwijt

Berael legt uit dat het vanalles kan zijn: een gesigneerde plaat, een platinum plaat, een hemd of kostuum, ... 'We hebben al een aantal dingen die ter veiling worden aangeboden, maar we zijn nog volop aan het inzamelen."

"Door de huidige omstandigheden spelen we veel talent kwijt. Dus denk even aan wat er in de huiskamer ligt en aan de magie die die artiesten je bezorgd hebben", zo roept ze op.

(lees verder onder de audio)
 

Beluister het gesprek met Coralie Berael:

Een curverbox vol platen

Radio 1 schenkt onder meer een grote fotobanner van Gabriel Rios, "en een handtekening erbij, dat moet ook nog wel lukken", zo zegt Vincent Byloo in zijn programma.

Jan De Smet, bekend van De Nieuwe Snaar en verwoed vinylverzamelaar, schenkt dan weer een curverbox gevuld met maar liefst 100 platen. Daarbovenop geeft hij ook een gelimiteerde én gesigneerde plaat van De Nieuwe Snaar, waarop ook het wondermooie In de hemel is geen Dylan staat.

(lees verder onder de audio en foto)
 

Beluister het gesprek met Jan De Smet:

undefined

Tafelklok van Eddy Wally

Verzamelaar Gilbert Van Hoecke heeft dan weer een aantal persoonlijke spullen van wijlen Eddy Wally te veilen. "Toen de feestzaal van Eddy Wally, Paris Las Vegas, gesloopt zou worden, kon ik het niet over mijn hart krijgen dat daar neits meer van over zou blijven. Dus ik heb die zaal heropgebouwd in een oude schuur in Wachtebeke. Het is een soort van privémuseum geworden waar Eddy Wally zelf nog op bezoek is geweest. Ik wil graag een oude tafelklok uit zijn feestzaal geven voor de veiling en heb ook nog een aantal stropdassen en een oud petje van De Post te geef.

(lees verder onder de audio en foto)
 

Beluister het gesprek met Gilbert:

undefined

Zelf iets schenken?

Heb jij zelf een collector's item liggen waarmee je de Belgische livesector wil steunen?

Stuur dan een mailtje naar info@live2020.be met vermelding van het item dat jij graag schenkt!