Heeft de Gentse politie een BV-lijst?

14 juni 2011

De burgemeester van Gent heeft zaterdag een ongevalletje gehad met zijn wagen. Daniël Termont (foto) kwam een kruispunt opgereden, had voorrang, maar werd aangereden door een man die teveel gedronken had. De politie kwam erbij, de agent van dienst herkende uiteraard zijn burgemeester en belde onmiddellijk een overste.

Die kwam ter plaatse en de burgemeester mocht beschikken zonder een ademtest af te leggen. Dat is niet helemaal conform de geplogenheden, maar Termont vertoonde geen uiterlijke kentekenen van intoxicatie en hij had zélf de politie gebeld.

En nu komt het, in de papieren HLN verklaart de woordvoerder van de Gentse politie: "Als we zien dat personen met een maatschappelijk belang betrokken zijn bij een ongeval, verwittigen de vaststellers steeds een officier. We doen dat niet alleen bij de burgemeester, maar ook bijvoorbeeld een minister, een rechter of een bekende Vlaming."

Daar hebben wij dezelfde vragen bij als u: 'Hangt er een BV-lijst in het hoofdkantoor van Gentse politie?', 'Wordt die up-to-date gehouden met behulp van de gespecialiseerde pers?', en 'Lijden wij aan phantosmie of ruikt dat naar klassenjustitie?'

Radio 1 Select