"Héél even vroeg ik me af hoeveel calorieën je verbrandt met ovuleren"

7 juni 2016
Sinds kort is columnist Fleur van Groningen gestopt met de pil. En dat heeft gevolgen: een onzichtbare kracht lijkt haar vooruit te trekken wanneer ze ovuleert.

Enkele dagen geleden zag de redactie van Hautekiet een opmerkelijke tweet van Fleur van Groningen passeren:

Onze aandacht was meteen gewekt. Daarom krijgt Fleur één minuut om het verband tussen ovuleren en calorieën uit te leggen.

De minuut van Fleur van Groningen

“Goedele Liekens roept op om vaker over je menstruatie te praten. Wel, Goedele, ik menstrueer al jaren, ik heb daar al meer dan genoeg over gezeurd. Wat ik niet deed, was ovuléren. Sinds kort ben ik gestopt met de pil en ja: voor het eerst in lange tijd springt vandaag mijn ei. Mag ik dààrover praten?

Het is alsof een onzichtbare kracht mij bij mijn boezem vooruit trekt. Ik heb tepels als clownsneuzen. Ziekenhuispatiënten zouden vrolijk worden van mijn clini-tieten.
Fleur van Groningen

Mijn lijf opereert op eigen houtje en wil maar één ding: voortplanten. Toegegeven: het is een praktisch lijf. Geen gedoe, recht voor de raap. Duidelijke signalisatie waar de knoppen zitten.

Maar ik voel me een baviaan!

Op straat moet ik me beheersen om niet tegen lantaarnpalen aan te schurken.

Zojuist heb ik mijn vriend telefonisch verwittigd. Vanavond komt hij thuis bij een tikkende tijdbom. Hij reageerde verdacht kalm. In afwachting van zijn verlossende komst heb ik me op de inhoud van de koelkast gestort. Héél even vroeg ik me af hoeveel calorieën je verbrandt met ovuleren. Gênant. Maar misschien toch eens aan Goedele vragen.