Heidi Van Tielen: "De behandeling is voor Annelies een laatste redmiddel"

22 januari 2018
Heidi Van Tielen presenteert de ochtendshow op Q-music samen met Sam De Bruyn en Wim Oosterlinck. Na haar uren leest Heidi de blog van haar goede vriendin Annelies, met wie ze heeft gestudeerd heeft in Leuven. Ongeveer zeven jaar geleden werd er bij Annelies MS vastgesteld.

Annelies vertelt op haar blog hoe ze omgaat met haar ziekte. Ze krijgt nu als één van de eerste MS-patiënten in België stamsteltherapie. Haar immuunsysteem wordt eerst lam gelegd met chemo. Daarom ze mag ze geen infecties oplopen en moet ze drie weken in quarantaine. Ook na de behandeling zal ze haar kinderen een tijdje niet kunnen zien. Heidi vertelt hoe zij de ziekte van haar vriendin Annelies ervaart.

Tijd kopen

Annelies vertelde een paar jaar geleden tegen haar Heidi dat ze ziek was. “We waren allemaal heel erg geschrokken van het nieuws.” zegt Heidi. Annelies heeft sindsdien heel wat therapieën gevolgd, maar die hadden niet het gewenste effect. Ze blijft heel veel last hebben. Met de stamsteltherapie probeert ze nu nog een laatst keer. Het is een kans, maar de behandeling is experimenteel. Annelies wil zich smijten en dan zien waar ze landt. Het wordt dus afwachten.

Annelies wil de beste moeder zijn voor haar kinderen.

Het enige wat telt voor Annelies, zijn haar kinderen. Ze wil die zo goed mogelijk kunnen opvoeden de komende jaren. Annelies is bang dat ze er fysiek slechter zal uitkomen. Ook mentaal is het heel ingrijpend, ze vraagt zich af of ze niet zelf zal veranderen.
Heidi was ziek vorige week en mocht niet op bezoek bij Annelies net voor haar behandeling. “Dat vond ik verschrikkelijk.” zegt Heidi. Donderdag zien ze elkaar wel terug. 
 

Mevrouw Stay Positive

De blog van Annelies vind je op https://www.mevrouwstaypositive.be/

Lees ook: