Heiliger dan de paus en wat nederigheid erbovenop

28 juni 2021
Bijna vakantie! Of toch voor een groot aantal onder ons. En wat doen we dan? Naar het EK Voetbal kijken? Podcasts beluisteren? In een boshut gaan logeren? Of misschien wel een podcast óver een boshut beluisteren? We hebben er een leuke in de aanbieding!

Wat gebeurt er als je een bekende Vlaming in een hut diep in het bos ontvangt? Ver weg van comfortzones, van applaus, van verstrooiing en van wifi. Welke ‘onbekende’ Vlaming komt dan boven? Annemie Peeters testte het uit in de zomer van 2020, met o.a. Pascale Naessens en Jani Kazaltzis.

Pascale Naessens: “Als je wat bekend bent, moet je precies heiliger zijn dan de paus”

"Sommige mensen vragen mij of ik wel wijn mag drinken" vertelde Pascale Naessens aan Annemie Peeters. "Ik vind het soms wel moeilijk dat als je wat bekend bent, je precies heiliger moet zijn dan de paus."

Beluister hieronder de podcast van 'De Boshut' met Pascale Naessens (Of luister via je favoriete podcast-app)

Jani Kazaltzis: “Als mens hebben we eigenlijk niets te zeggen"

Jani Kazaltzis is zich de laatste jaren meer bewust geworden van de grootsheid en macht van de natuur: “Als mens hebben we eigenlijk niets te zeggen. Ik vind dat je dat af en toe moet beseffen. Maar het nederige gevoel dat de natuur je kan geven, dat overmeestert je zo dat ik dat niet zo’n fijn gevoel vind.”

Beluister hieronder de podcast van 'De Boshut' met Jani Kazaltis (Of luister via je favoriete podcast-app)

Vanaf 3 juli zijn er nieuwe afleveringen van ‘De Boshut’ op Radio 1!

Ontdek al de podcasts van Radio 1:

Lijst van artikels