Hein Vanhaezebrouck bondscoach!

6 oktober 2015
Serieuze pandoering voor Club Brugge dit weekend. AA Gent won immers van Club met overtuigende 4-1 cijfers. Hoog tijd om Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck bondscoach te maken, vindt Bart Eeckhout.

Bart stuurde gisterenavond deze Tweet de wereld in:

 

Een wet die voetbalbond verplicht om vanhaezebrouck bondscoach te maken, dat ligt wat moeilijk zeker, in een democratie? Jammer #extratime

— bart eeckhout (@barteeckhout) October 5, 2015

 

Hij mag meer uitleg kwijt bij Hautekiet. In 1 minuut.

Als we niet in een democratie zouden leven, dan zouden we per decreet de voetbalbond kunnen verplichten om de beste bondscoach ter wereld aan te trekken. Hein Vanhaezebrouck.

 

Maar dat kan dus niet, want we leven in een democratie. Of beter: een particratie. En dus moeten we het stellen met Marc Wilmots, die bondscoach is, zoals Charles Michel premier is: niet hij stelt de ploeg op; maar Vincent Kompany en Eden Hazard, de Bart De Wever en Wouter Beke van de Rode Duivels.

 

Nochtans is het idee om een bondscoach bij wet weg te transfereren nog zo gek niet. Dat heet onteigening. Als het kan voor sympathieke oude huisjes, dan moet het ook kunnen voor wat echt van algemeen belang is: Europees kampioen worden. Sorry, AA Gent, we vergoeden jullie wel, zodat jullie Michel Preud'homme kunnen overkopen.

 

De vervanging van Wilmots door Vanhaezebrouck zou communautair gevoelig kunnen liggen. Ook dat lossen we op. We roepen gewoon 'kijk er steekt een koe de straat over in Linkebeek', en dan zijn alle Franstaligen afgeleid. En terwijl zij uitzoeken wat de taalwet zegt over overstekende koeien, doen wij wat gedaan moet worden: Europees kampioen worden. Met Vanhaezebrouck.

 

 

Foto © Getty Images

Radio 1 Select