"Helaas wordt damesvoetbal nog steeds ondergewaardeerd"

13 februari 2017
Is vrouwenvoetbal minderwaardig aan mannenvoetbal? Volgens Stefanie Vandamme wel, tenminste als het op financiële middelen aankomt. In De Minuut bij Hautekiet hoopt ze dat de toekomst rooskleuriger wordt voor het vrouwenvoetbal.

Ik voetbal in de c-ploeg van de Famkes Merkem, een damesvoetbalploeg uit de Westhoek. Onze speelsters van de eerste ploeg, eerste nationale, leveren heel wat inspanningen om te staan waar ze nu staan. Dit met veel enthousiasme uiteraard maar het vergt wel een inspanning.

Nochtans spelen ze voor een kleine vergoeding. Dit weegt absoluut niet op tegen de inspanning die ze leveren. De wedstrijden zijn uiteraard verspreid in heel België wat zorgt voor nogal wat verre verplaatsingen. Dit kost de club dan weer geld. Helaas wordt damesvoetbal nog steeds onterecht niet echt evenwaardig gewaardeerd als mannenvoetbal. Met als gevolg dat de financiële middelen wat achterwege blijven.

Niettegenstaande de passie vind ik toch dat damesvoetbal wat extra aandacht zou mogen krijgen. Misschien niet zo krachtig en snel als onze collega-mannen maar daarom niet minder mooi om naar te kijken. We spelen ook heel doordacht en technisch en kunnen ons mannetje wel staan op het veld. Een beetje extra aandacht en financiën zouden er voor zorgen dat vrouwenploegen wat meer middelen zouden hebben om hun infrastructuur uit te bouwen, de sport te verbeteren, eventueel vrouwen te laten parttime werken

Maar goed, er is een positieve evolutie merkbaar en ik ben al heel blij dat onze Red Flames af en toe in de kijker staan. We kunnen uitkijken naar een mooie toekomst hieromtrent!