Herbeleef Jaouad Alloul

29 oktober 2019
#Messias –zo heet het nieuwe album- van acteur zanger en performer Jaouad Alloul. Hij stelde het afgelopen vrijdag voor in Culture Club.

De meeste luisteraars herkende Jaouads stem misschien nog van 'The Voice van Vlaanderen'. Sindsdien heeft de zanger niet stilgezeten. Samen met zijn muzikanten Aiko Devriendt, Gerben Brys en Alban Sarens stelde hij zijn nieuwe EP voor. Het album overlapt de 9 jaar waarin Jaouad geen contact had met zijn vader. Hij vertelde via zijn muziek over zijn geaardheid, zijn verlangens, liefdes en escapisme. Samen met het publiek ging hij zo live op zoektocht doorheen alle lagen van zijn identeit.

Het eerste nummer ‘Family ties’ gaat over het belang van familie, maar ook de consequenties daarvan. “Op een bepaalde manier zijn we allemaal familie”, zegt Jaouad. Maar volgens hem brengt dat ook consequenties met zich mee, zoals onder andere sociale druk. Daarna stak hij het publiek een hart onder de riem met ‘Hard to love’ –de single van de EP. “Iedereen heeft recht op (zelf)liefde”, verzekerde hij ons. Daarbij zou hij zelf iedereen accepteren als hij een messias was: “Als ik een nieuwe Messias zou zijn, zou ik pretenderen dat ik de Messias ben die zegt: 'Iedereen is een kind van God, ook de roze kindjes.'”
Mensen kunnen zich ook volledig verliezen in relaties, waarschuwde hij in ‘Crazy’. Dat gebeurt in romantische relaties; maar het geldt ook voor maatschappelijke of familiale banden. De zanger sloot vervolgens de avond af met “Circle Line”, waarin hij dieper inging op zijn escapisme: “De een eet een pot ijs, de ander binget een serie en ik zette de bloemetjes uitvoerig buiten. Met een verhaal als Circle Line als gevolg.”

Wat de gevolgen of oorzaken ook mogen zijn, het resultaat is in ieder geval een prachtig album! Voor wie maar geen genoeg kan krijgen van Jaouads muziek: https://www.facebook.com/jaouadmusic/