"Het is belangrijk dat je je afvraagt waar je écht naartoe wil in je leven"

3 augustus 2020
©Radio 1
Landry Mawungu is directeur van het Minderhedenforum en wordt voorzitter van de raad van bestuur bij arbeidsbemiddelaar Actiris. Hij zocht in 'De zomer van 2020’ liedjes over een zoektocht. Zo is hij zelf op zoek naar een professioneel doel en welke richting hij uit wil gaan op professioneel vlak.

"We weten vaak wat we niet willen doen, maar niet per se wat we wél willen doen", vertelt Landry Mawungu. "En ik denk dat mijn persoonlijke carrière een beetje een allegaartje van omstandigheden is, van wat ik graag doe en van wat me boeit. Maar ik heb nog steeds de reflectie van waar ik echt naartoe wil met mij als persoon. Hetgeen ik professioneel doe, boeit mij enorm. Maar ik blijf me afvragen wat ik als persoon daarin wil betekenen en waar ik naartoe wil gaan.”

Prestatiemaatschappij

"Het is niet zozeer wat je concreet gaat doen, maar de manier waarop en de druk die errond hangt. We moeten heel veel presteren, we moeten steeds meer. Wanneer er obstakels op de weg komen, moeten we die overbruggen. Maar we vergeten wat hier de gevolgen van zijn en wat we eigenlijk écht graag willen.”

Mawungu heeft sociologie gestudeerd. “Ik ben altijd geboeid geweest door de maatschappij en meer specifiek door ongelijkheid en rechtvaardigheid. Dat zijn mijn drijfveren. Maar dan stel je je de vraag hoe je die drijfveren zal vertalen in je professioneel en privéleven en waar je de lat legt voor jezelf. Dat is eigenlijk een soort zoektocht waarin je stappen moet leren zetten in de goede richting."

We zijn de generatie van de jonge burn-outs. “Ik stel me wel de vraag: waarom wil je altijd meer? Ik heb zelf ook veel engagementen, maar het is belangrijk je af te vragen waar je je energie kanaliseert en waar je ook een beetje voor jezelf zorgt."

Beluister hieronder het gesprek: 

Lees ook: