"Het is belangrijk voor bedrijven om te kunnen omgaan met terreur"

20 december 2016
Gisteren kwam de voorzitter van de Duitse Bundesbank, Jens Weidmann, spreken bij het Verbond van Belgische Ondernemingen over de huidige economische situatie in Duitsland. Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO was er ook aanwezig. "Het was een typisch Duitse toespraak met klare taal."

Weidmann riep volgens Timmermans gisteren op om aandacht te blijven hebben voor een begrotingsevenwicht. Als grootste economie van Europa vreest Duitsland er immers voor dat als de Europese landen in de problemen komen, zij de rekening zullen betalen. De vergrijzingskost is in Duitsland, net zoals in België, een belangrijk aandachtspunt. 

De vergrijzing is een budgetaire uitdaging die verregaande consequenties kan hebben. 

Toen het nieuws van de aanslagen in Berlijn doorsijpelde tot bij de meeting van het VBO, riep het herinneringen op aan de aanslagen in Brussel volgens Timmermans. Terreuraanslagen hebben ook een invloed op de economie. De gebeurtenissen in Brussel kostte de Belgische economie zo'n 2,5 miljard euro stelt Timmermans. Toch is gebleken dat de Belgische economie een heel wendbare economie is. Timmermans denkt dat de economie in maart 2017 op hetzelfde niveau zal staan als maart 2016.

Het is belangrijk voor bedrijven om te kunnen omgaan met terreur. Werknemers moeten verdachte personen of paketten kunnen melden in en rond de werkomgeving.