Het beste uit de Radio 1 Sessies van 2018

1 januari 2019
Het is een mooie traditie: de Radio 1 Sessies. Elk jaar opnieuw doen we ze en elk jaar opnieuw zijn het hoogtepunten. De hoogtepunten van die hoogtepunten hoor je op nieuwjaarsdag.

Op 4 maart zaten we in De Roma in Borgerhout met de Radio 1 Vrouwen Sessie, ondertitel: all the singing ladies. Musical director Isolde Lasoen begeleidde met haar Ben(d)s de topzangeressen Angèle, Charlotte Adigéry, Few Bits, Lady Linn, Marie Laure, Slongs en Stefanie Callebaut van SX, die elk topnummers van topzangeressen brachten, van Blondie tot Aretha Franklin.

Op 22 juni vond ex-Seatsniffer Walter Broes een soulmate in gitarist Tom Vanstiphout om samen de ruggengraat te zijn voor de Radio 1 Johnny Cash Sessie in het OLT Rivierenhof in Deurne. Gastzangers met dienst waren Kommil Foo, Douglas Firs, Stef Kamil Carlens, Black Box Revelation, Lady Linn, Tine Reymer en Frank Vander linden.

Wonderland vierde de hele zomer lang Schemerplaten: elke dag bij zonsondergang zo’n muziekje. Het slot was de Radio 1 Schemersessie op 28 augustus in Oostende met Spinvis, Hydrogen Sea en Bert Dockx.

Terug naar De Roma op 22 september voor De Radio 1 Lage Landen Sessie, met de band van Meuris als backing band voor Brihang, Ertebrekers, Rick de Leeuw, Roosbeef, Tourist LeMC en Yevgueni, allemaal in het Nederlands.

En tenslotte naar de AB op 3 december Radio 1 Belpop Sessie, waar de band van André Brasseur, zonder André Brasseur, ten dans speelden voor Belgische klassiekers van en door Arno, Black Box Revelation, Het Zesde Metaal, Liliane St-Pierre, Novastar, Salvatore Adamo, SX en The Scabs. Vooral de combinatie Arno / Adamo was vuurwerk, Les filles du bord de mer nog aan toe!