Tom Van Dyck over Christophe Lambrecht: "Het blijft een gruwelijke leegte die niet opgevuld kan worden"

1 november 2019
Op 5 mei 2019 werd het heel stil op de VRT. Christophe Lambrecht, de 'nonkel' van Studio Brussel was overleden, amper 48 jaar oud. Tom Van Dyck praat in 'Lang Zullen Ze Leven' over hem.

"Ik heb geen jeugdherinneringen zonder Christophe", zo vertelt acteur Tom Van Dyck aan Marcel Vanthilt. "Hij was ook de boezemvriend van mijn broer Hans en zij kenden elkaar al van in de papklas."

Radiootje in de kelder

Ze hadden samen een natuurclub en speelden samen radiootje. "Hij was in de wieg gelegd om radio te maken en had op zijn 16de ook al zijn eigen radioprogramma bij Studio Halo, onze lokale omroep", vertelt Tom verder. "We speelden ook radiootje in de kelder met een babyfoon waar onze moeders dan naar luisteren. We deden dan bijvoorbeeld ook natuurpraatjes. Dat is heel grappig, want Hans is uiteindelijk bioloog geworden, ik acteur en Christophe de radioman."

Op zijn veertigste de oudste

Hij kwam na jobs bij VTM en RTV bij Studio Brussel terecht, waar hij bleef tot zijn overlijden. Op zijn veertigste was hij daar al de oudste van het team, wat hem de bijnaam 'nonkel' opleverde.

Van Dyck probeert nog elke dag om te gaan met het overlijden van zijn boezemvriend: "Christophe heeft een heel hechte vriendengroep nagelaten, maar het blijft een gruwelijke leegte die we niet kunnen opvullen. De ene dag lukt het beter dan de andere, maar het blijft gruwelijk. Ik denk vaak 'ah, es bellen naar Christophe', om dan te beseffen dat dat niet meer gaat. Je hebt dan cliché antwoorden dat daar tijd moet overgaan en dat is zo, maar het zal altijd een litteken blijven.

Prince

Christophe was een enorm grote fan van Prince, vandaar hier nog eens 'Sometimes it snows in April':

Lees meer: