"Het is de eerste keer in mijn leven dat ik van de VRT excuses ontvang"

9 september 2019
VRT
Stefaan De Clerck, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Proximus, was gisteren te gast in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘De Zevende Dag’. En het liep meteen goed mis. Presentator Lieven Verstraete bleek namelijk erg onhandig met zijn kop hete thee. Gelukkig was er Vincent Byloo om namens de hele VRT excuses aan te bieden.

Gisteren ook naar 'De Zevende Dag' gekeken? Tijdens het gesprek was er even ophef toen presentator Lieven Verstraete ongewild een beker hete thee morste op de broek van Stefaan De Clerck.

(lees verder onder de video)

Vincent Byloo belde naar Stefaan De Clerck om namens de hele VRT excuses aan te bieden.

“Ik ken Lieven niet in zo’n agressieve sfeer”, reageert De Clerck al lachend. “ Het was de eerste uitzending van een nieuw seizoen, en ook voor Lieven was dat blijkbaar wat wennen.”

De Clerck: “Ik denk dat hij ook wat geschrokken is van zijn eigen handelen. Ik heb hem alleszins nog niet gehoord. Ik had gehoopt dat hij me nadien nog zou contacteren, om af te spreken om ergens een frisse pint te gaan drinken.”

Het incident staat scherp in het geheugen van De Clerck gegrift:

Ik voelde meteen dat het geen koud water was, zoals ik gekregen had, maar warme thee.

De gevolgen vielen gelukkig wel mee: "Er is geen Flammazine aan te pas gekomen, misschien wel een bezoek aan de droogkuis", zegt De Clerck. "Ik moet nog eens met de VRT bekijken of de omroep daar een verzekering voor heeft”, voegt hij daar niet zonder ironie aan toe.

Historisch moment

Stefaan De Clerck is wel blij met de excuses. “Het is de eerste keer in mijn leven dat ik van de VRT excuses ontvang, dat is eigenlijk wel historisch. Zelfs van Siegfried Bracke vroeger heb ik nooit excuses gekregen. Bedankt!”

Beluister het volledige gesprek met Stefaan De Clerck:

Lees ook:

Radio 1 Select