Het gaat 'Goed Goed' met Hong Kong Dong

4 december 2017
Goed Goed, ofwel 'Kala Kala'. Da's de Griekse naam van hun nieuwe album. We nodigden het Gentse trio uit voor een sessie en een gesprek.

Gek van Griekenland. Maar toch trokken Sarah Yu Zeebroek, Boris Zeebroek en Geoffrey Burton naar Denia in Spanje om deze plaat te maken. Een plek om te herbronnen. Weg van alles.

We hadden geen demo's, geen vooraf geschreven akkoorden. Gewoon opstaan, iets beginnen spelen en, hop, we waren vertrokken.

Tegen het einde van de dag wilden ze klaar zijn met de als improvisatie gestarte song. Om de dag erop aan iets anders te kunnen beginnen. De muziek werd dus opgebouwd als actie en reactie, met een hele grote verantwoordelijkheid voor wie de eerste steen gooide en een grote rol van het toeval. Een werkwijze die ze ook doortrokken voor de teksten, zegt Sarah:

Boris en ik namen de nummers achteraf mee naar huis en we wisten niet van elkaar waar we tekst voor zouden schrijven. Ik deed de oneven nummers. En achteraf bleek dat Boris uit zichzelf de even nummers had gedaan. Magisch.

Kijk hier naar het al even magische Goodbye goodbye en luister daaronder naar sessie én interview met Hong Kong Dong.