‘Het Gele Gebaar’: Wat leert China ons?

22 februari 2022
© Bruce Rottgers (Unsplash)
In 1998 reist kunstenaar Lode Laperre voor het eerst naar Zuidoost-Azië. Die reis betekent het begin van een levenslange passie voor andere beschavingen en beeldculturen. De fascinatie voor het Oosten zou uiteindelijk ook zijn werk binnensluipen. Laperre stelt zijn verrassende oeuvre tentoon in Galerie 10A onder de titel Eidolon. Bij die solotentoonstelling hoort ook de podcast ‘Het Gele Gebaar’.

In ‘Het Gele Gebaar’ vertellen experten over de invloed van het Oosten op ons dagelijks leven. Wat kunnen wij van China leren? Kan Europa zaken doen, ideeën uitwisselen of politiek bedrijven met China en hoe dan? Of blijkt het water toch te diep? 

Je hoort -behalve Lode Laperre zelf- professor Filip Caeldries over de economische impact van het Oosten op het Westen en professor Jean Paul Van Bendegem over de wisselwerking tussen oosterse en westerse filosofie. Moderator is journaliste Greet Op de Beeck.

Je hoort deze aflevering in 'Zandman' op dinsdag 22 februari, tussen 22 en 23 uur. Of wanneer het je past, via Radio 1 Select of onze app. 

Lees ook: