Hoe zou het nog zijn met de geit van KV Mechelen?

16 oktober 2017
Zanger Günther Neefs was autoverkoper in een vorig leven. Hij schonk een Deux Chevaux aan KV Mechelen toen de club in slechte papieren zat. Maar hoe is het met die geit afgelopen?

In 2002 - 2003 had KV Mechelen zware financiële problemen. Mark Uytterhoeven zette toen de actie ‘Red KV Mechelen’ op touw om geld in te zamelen en zo het stamnummer (25) van de club te behouden.

Ook Mechelaar Günther Neefs deed zijn duit in het zakje en schonk een 2CV uit zijn wagenpark voor een veiling. De geit werd in de clubkleuren rood-geel geschilderd en op de zijkant stond 'Red KV' en het rekeningnummer. Zo groeide de auto uit tot mascotte van de actie. 

Een sympathisant van de club bood er uiteindelijk 5000 euro voor, en KV Mechelen werd dankzij de vele acties gered.

Waar is de geit nu?

 "Wat is er van de geit geworden?" vroeg KV Mechelen zich een paar jaar later af, want de club wilde de mascotte eigenlijk graag terug. De auto bleek nog altijd bij de koper in een schuurtje te staan! Alleen had hij hem net verkocht aan een vriend. Maar de clubtrouw was zo groot dat de koper de auto terugkocht van de vriend, en hem een andere auto schonk. (Ben je nog mee?) 

De KVM-geit staat tot op de dag van vandaag in het stadion. Voorzitter Johan Timmermans zoekt er een eervolle plaats voor. Wellicht komt het er na de verbouwingen van. "Boven de inkompoort zou hij zeker schitteren" zegt hij.

Günther Neefs