"Seksuele geaardheid is geen reden om job te weigeren"

24 januari 2017
Nozizwe Dube maakt zich zorgen over de visie van de nieuwe voorzitter van het Europees Parlement inzake LGBT rechten. In De Minuut bij Hautekiet geeft ze haar visie:
Onlangs werd er een nieuwe voorzitter van het Europees Parlement verkozen. Antonio Tajani heet hij. Hij gelooft niet in de vrijheid van verplaatsing voor LGBT families in Europa. Een anti-discriminatie wetgeving die LGBT's beschermt vindt hij niet nodig.
Ik viel van mijn stoel toen ik dit zag.
Vandaag de dag is het meer dan ooit nodig om op te komen voor de rechten van minderheden zoals LGBT's in alle aspecten van het dagelijkse leven. Het kan niet zijn dat de seksuele geaardheid van de medemens een reden vormt voor het weigeren van een baan. Het kan niet zijn dat LGBT's nog moeilijkheden moeten ondervinden om gebruik te maken van bepaalde vrijheden die we als vanzelfsprekend achten.
Maar als er iets is wat dit zegt, is dat we nog harder moeten blijven vechten voor gelijkheid.
De ongelijkheden die LGBT's meemaken zijn problemen van ons allen. In deze woelige tijden hebben we als burgers een krachtige signaal nodig van onze leiders. Ik wil een krachtige signaal van inclusiviteit.