Het klachtenrapport van 'Byloo', inclusief zijn bekakt en hoor-eens-wat-een-slimpie-ik-ben-toontje

8 maart 2021
© Dirk Waem (Belga)
Het afgelopen jaar heeft de VRT maar liefst 23.000 klachten ontvangen. Uit het klachtenrapport blijkt dat Vincent Byloo de dans niet ontspringt. Tomas De Soete neemt het klachtenrapport door en probeert enkele lessen te trekken voor de toekomst.

Van de 23.000 klachten die de VRT in 2020 ontving, gaan 1000 klachten specifiek over Radio 1. Over 'Byloo' bijvoorbeeld: "De presentator zijn interesses, flauwe en belegen grappen, onbenullige rubriekjes, leukige montages over non-items,... lijken wel rechtstreeks van een regionale vrije radio te komen. Inclusief zijn bekakt en hoor-eens-wat-een-slimpie-ik-ben-toontje." Ook Xavier Taveirne krijgt het te verduren. 

Bekijk de video waarin Vincent Byloo, Xavier Taveirne en andere BV's de gemeenste klachten over zichzelf voorlezen, en lees verder onder het filmpje:

"Na klachten over de muziek op Radio 1 komen de meeste klachten over 'Byloo'" zegt Tomas De Soete die het rapport heeft doorgenomen. Hij vindt dat de klachten vooral als opportuniteiten moeten gezien worden. Hij noemt het zelfs vermomde complimenten.

Beluister het gesprek met Tomas De Soete via Radio 1 Select

Lees ook: