"Het kleinste duwtje kan een groot verschil maken"

20 oktober 2015
Veel Vlamingen doen in hun vrije tijd aan vrijwilligerswerk. Tienkamper Thomas Van der Plaetsen zet zich sinds kort zelf in voor zijn kankerfonds 'back on track'.

Thomas wil zich samen met het ziekenhuis Maria Middelares in Gent, waar hij behandeld werd tijdens zijn kankerperiode, inzetten voor kankerpatiënten.

Hij weet uit eerste hand hoe zwaar zo'n periode kan zijn, omdat hij vorig jaar zelf teelbalkanker kreeg. Thomas hoopt met zijn fonds 'back on track' een verschil te kunnen maken. "Ik wou ook iets terugdoen voor de mensen in het ziekenhuis die me zo geholpen hebben."

Thomas Van der Plaetsen richt fonds op om kankerpatiënten te steunen http://t.co/LvzubpsZxZ

— Sport (@dsosport) October 15, 2015

 

"Het kleinste duwtje kan een groot verschil maken en kan de balans doen omslaan naar positief blijven, in plaats van het hoofd gewoon te laten hangen."

Door de vele vrienden en familie die op bezoek kwamen merkte hij dat sociaal contact een groot verschil maakte voor hem. Als hij alleen was, was hij vaak afwezig en vertoefde hij wat meer in z'n eigen gedachten.

Als ik mijn kaal hoofd zag, dacht ik: ik ben écht ziek.

 

Nu werkt Thomas hard om zijn niveau van begin 2014 te halen, het niveau van vòòr de kanker. Volgend jaar wil hij pieken op de Olympische Spelen.

Om andere patiënten ook deze toekomst te geven wil hij hen psychosociaal bijstaan. Voor zijn eerste medaille na de kankerperiode heeft hij hard moeten werken, maar het was toch mogelijk.

Herbeluister hier het interview met Thomas Van der Plaetsen: