“Het leven is geen ponykamp”: Bouba is zijn legendarische uitspraak beu gehoord

4 juli 2019
© Radio 1
"Het leven is geen ponykamp." Met die woorden werd Bouba Kalala, deelnemer van 'De Mol' en festivalreporter van Studio Brussel, wereldberoemd in Vlaanderen. De uitspraak dateert ondertussen al van enkele jaren geleden, maar blijft hem achtervolgen. Tot vervelens toe.

Bouba Kalala deed zijn uitspraak “Het leven is geen ponykamp” nadat hij afviel in het programma ‘De Mol’. Een levenswijsheid die aansloeg bij jong en oud, en die ook gedrukt werd op T-shirts, sweaters en allerhande. “Mensen blijven die zin naar me roepen als ze me zien lopen op straat of op een festival” vertelt Bouba Kalala in het muziekprogramma ‘De zomer van’.

Floepte hij die uitspraak er spontaan uit of was het een vaste uitdrukking van hem? “Zes maanden ervoor zat ik op een surfkamp en dat was zo’n beetje ons motto” vertelt Bouba. “Ik zat nog met mijn hoofd bij dat surfkamp, en dan kwamen we bij 'De Mol', en ik heb dat er toen uitgefloept. En blijkbaar vonden mensen dat grappig.” 

Beu

Zelf vindt hij ‘m ondertussen al iets minder grappig, “ik ben het beu gehoord” vertelt hij in ‘De zomer van’ op Radio 1. In dat programma ging hij vandaag op zoek naar nummers over de zin en onzin van het leven. Hij is de laatste tijd steeds meer met dat onderwerp bezig, zegt hij. Al blijft hij een optimist, en leeft hij rustig van dag tot dag. “Ik weet zelfs niet wat ik overmorgen ga doen.”

Bekijk het gesprek met Bouba Kalala in 'De zomer van':

Lees ook: