Het middagjournaal van Sinterklaas

30 november 2015
Sinterklaas spreekt over de Zwarte Pieten Kwestie. Hij vindt het jammer dat er dit jaar weinig aandacht gaat naar Zwarte Piet, omdat de mensen grotere zorgen hebben. Hij wil terug naar de gelukkige tijd toen we ons nog druk konden maken over een paar roetvegen meer of minder.

Voor Sinterklaas is Zwarte Piet zijn steun en toeverlaat, zijn vriend. Maar hij wil er niet flauw over doen, Zwarte Piet is ook zijn knecht, zijn assistent en ondergeschikte. En daar vindt de Sint niets mis mee.

Het Engelse woord 'knight' is volgens Sinterklaas afgeleid van het woord knecht. En dus is Zwarte Piet niet zomaar een knecht, maar een ridder.

 

Zwarte Piet is eigenlijk een ridder, als we de puntjes op de i zetten.

 

Vorig jaar waren overal opiniestukken te lezen over de uiterlijke kenmerken van Zwarte Piet. "Piet kreeg meer aandacht dan Lesley-Ann Poppe". Prettig vond de Sint dat toen niet, maar dit jaar wou hij dat de grootste zorgen van de mensen roetvegen waren. 

 

Vorig jaar kreeg Zwarte Piet meer aandacht dan Lesley-Ann Poppe. Dit jaar hebben mensen grotere problemen dan een paar roetvegen.

 

De Sint wil terug naar de tijd toen we ons nog massaal druk konden maken over een paar roetvegen meer of minder.

 

Herbeluister het middagjournaal van Sinterklaas hier:

Foto © VRT